Jaanuar 2012

Peegeldus

Ma vaatan peeglisse ja näen sind. Sa seisad mu ees. Ma kallutan pea küljele ja vaatan sind. Ning sina vaatad mind. Oma säravate pruunide silmadega. Samamoodi, pea viltu. Sa naeratad. Ning mina naeratan vastu. Astun peegli eest eemale ja sina teed sama. Aga ma loodan ja unistan, et näen sind kunagi veel.

Masin

Hammasrattad pöörlevad. Hoovad liiguvad. Rihmad ajavad rattaid ringi. Masinavärk töötab täisvõimsusel. Töötab päevast päeva. Kuust kuusse. Aastast aastasse. Peatumata.

Mänguväljak

Akna all hoovis on väike mänguväljak. Karussell, ronimispuud ja liivakast. Kõik ümbritsetud madala hekiga. Liivakasti kõrval kasvav suur tammepuu sirutab oma võimsaid oksi mänguplatsi kohale. Puu on raagus, sest on hilissügis. Lehedki on juba koristatud ning vaid tugevad paljad oksad kiiguvad atraktsioonide kohal.

Sina

Sa oled mu mõtetes. Sa oled mu meeltes.

Sõna

Nii igapäevane ja tavaline. Lihtsaim viis mõtete väljendamiseks. Kuid sõna vägi on suur. Sõnaga on ehitatud riike ja kukutatud impeeriume. Soovitud head oma lähedastele ning pillutud tuld ja tõrva oma vaenlase pihta.

Pilv

Päikesepaisteline soe suvepäev. Suured valged pilved jalutavad rahulikult üle helesinise taeva. Külg külje kõrval nagu vagurad lambukesed.

Torm

Suured vihmapiisad langevad krabinal vastu akent. Aknaklaas võdiseb tuuleiilide käes. On kuulda, kuidas maja kõrval oleva puu oksad korrus kõrgemal akent kriibivad. Justkui paluksid end sisse lasta külma tormituule eest.

Raskus

Vanamemm tõstab sisseharjunud liigutusega kaalukausile musta läikima kulunud kaaluvihi. Roostetanud kaal koliseb, taldrik koos vihiga rapub pisut ja jääb siis üles-alla õõtsuma. Osuti kaalul võngub samas rütmis raskusega kuni jääb lõpuks seisma. Täpselt üks kilogramm. See on keelatud viljade turg ja kaalukausil on hapud viinamarjad.

Lumi

Valge, puhas lumevaip katab maad. Päikesevalgus paneb lume särama ja helkima. Siin-seal on näha metsloomade jälgi, kes on läbi koheva paksu lume enesele toitu otsides teed rajanud.

Algus

Ootusärevus. Midagi uut ja tundmatut. Hingemattev vaikus, mis tekib hetkel, kui saalis tuled kustutatakse ja dirigent annab märku etenduse alustamiseks. Ärev moment. Teadmatus, mis edasi saab. Kuigi lahendus saabub kõigest sekundi pärast, on kõigi tähelepanu ja pilgud ainiti lava poole pööratud.

Life

Living your life is like doing a magic: everyone else is amazed but only you know how dirty job it is.